Велики поздрав мојим четвртацима,

Да не заборавимо понекад да се помолимо Молитвом Господњом:

Оче Наш, који си на небесима,
да се свети име Твоје,
да дође царство Твоје,
да буде воља Твоја на земљи као и на небу;
хлеб наш насушни дај нам данас;
и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим;
и не уведи нас у искушење, но избави нас од зла. АМИН

Поновићемо причу са претходних часова:

Требало би да више праштамо једни другима, да избегавамо сукобе и свађе, које иначе брзо заборавимо, јер и нису биле битне ствари због којих смо се свађали. Усавршавамо се тако што волимо себе, ближње и створени предивни Божји свет. Волимо, чувамо, бринемо, трудимо се да дамо највише што ми можемо, без обзира како то други виде. Ми знамо да смо учинили оно што треба и онако како смо најбоље могли у том тренутку. Можда смо могли и више, можда смо могли и другачије, али ако то знамо, ми смо већ напредовали, већ смо бољи људи. Следећи пут биће боље. Тако нашем напредовању и усавршавању нема краја.
Христос је рекао својим ученицима: Будите, дакле, савршени као што је савршен Отац ваш небески.“

Целу ову причу можете погледати у кратком филму о врлинама Дечији врлинослов.

Настављамо даље:

Мојсије је значајна личност Старог завета, првог дела Светог писма, Библије. Он је извео свој народ из ропства из Старог Египта. Имао је занимљиво порекло и живот. После много тешкоћа и искушења успео је да помогне свом народу и да их изведе из египатског ропства и поведе у слободу и у њихову земљу.
Сам Мојсије није био савршен, али се трудио да се усаврши у мудрости и врлинама. Имао је говорну ману, разне тешкоће у комуникацији, и његов народ, навикнут на ропство, изгубио је многе своје врлине. И Мојсије и народ су много тога морали да науче, да се потруде да буду бољи, да би се ослободили ропства. Тек кад су се поправили, усавршили у врлинама вратили су се у своју земљу и осетили слободу.

Целу ову причу можете погледати у библијском цртаном филму ,,Ослобођење из египатског ропства-Божје заповиједи“

Да не заборавимо и молитву Пресветој Богородици:

,,Богородице Дјево, радуј се благодатна Маријо, Господ је с Тобом, благословена си Ти међу женама и благословен је Плод утробе Твоје, јер си родила Спаситеља душа наших.” АМИН

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Будите ми здрави и весели.

Поздрав од наставника Зокија

Author

Zoran Čučković

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.